Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@03:49:08 GMT

پزشکی که خودش را وقف روضه ابا عبد الله کرده +تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۶۹۷۱۶۷

پزشکی که خودش را وقف روضه ابا عبد الله کرده +تصاویر

دکتر «محمد حسن مهدی پور» پزشک عمومی است اما بعد از ۱۳ سال مطب داری، به این نتیجه رسید که بهتر است شغل و عشقش را با هم یک کاسه کند. حالا ۱۲ سال است که پای منبر و روضه می‌رود. اما علاوه بردل عاشقش، مطب را نیز دریک کیف دستی جا می‌کند و به مراسم می‌برد تا مراقب سلامت روضه خوان و مستمعان باشد.

خبرگزاری فارس: صدای روضه خوان درمسجد اوج گرفته.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
«حسین غریب مادر،‌ای کشته دوراز وطن،‌ای تشنه صد پاره تن،‌ای بی کفن وای وای» مستمعان با روضه همراه می‌شوند. صدای ناله و اندوه درد جانکاه واقعه کربلا از در ودیوار مسجد بلند است. مستمعان با روضه همنوا شده‌اند. اما دراین بین صدای دیگری به گوش می‌رسد به غیر از صدای روضه. صدایی که حالا به فریاد نزدیک‌تر شده است. روضه خوان هم سکوت می‌کند. دیگر فریاد را واضح ترمی شنویم «وای بچه‌ام؛ وای بچه‌ام از دستم رفت، کمکم کنید». هنوز ۴۰ ثانیه از این اتفاق نگذشته که پزشک بالای سر کودک حاضرمی شود. زبان و بدن کودک قفل شده است. طوریکه انگشتانش هیچ حرکتی ندارد و با چشمانی باز نگاهش به سقف دوخته شده است با اقدامات پزشک ظرف چند دقیقه کودک به حال عادی برمی گردد ومادر نفس راحتی می‌کشد و هزاربارشکر می‌کند و مرتب رو به دکتر این جمله را تکرارمی کند «اگر شما نبودید من چه می‌کردم؟» این اولین باری نیست که دکتر «محمد حسن مهدی پور» بالای سر بیمار درجلسه روضه خوانی و هیات حاضر شده است. همین هفته پیش بود که که برای یکی از سالمندان قرص زیر زبانی گذاشت وبه او سرم وصل کرد و او را از فشار سینه که به او عارض شده بود وارهانید. دکتر بار‌ها و بار‌ها ظرف چند ثانیه بر بالین مستمعان و روضه خوان‌ها حاضر شده است و آن‌ها را از مشکلات جدی تری که آن‌ها را تهدید می‌کرده نجات داده است.

کودکی را پای روضه بودم

محمد حسن مهدی پور را در یکی از هیات‌های معروف تهران ملاقات می‌کنیم چند دقیقه پیش، یکی از سالمندان که دچار تنگی نفس شده است را معاینه کرده است واقدامات اولیه را برای نجات جان پیرمرد انجام داده است همانطور که کیف کمک‌های اولیه و داروهایش را مرتب می‌کند می‌گوید: همانطور که هیات به کفش جفت کن و چایی ریز نیاز دارد باید پزشکی هم باشد که بتواند به موقع سر بالین مستمع و مداحی که دچار مشکل شده‌اند حاضر شود در دستگاه سید الشهدا هر کاری از دستم بر بیاید که مردم راحت بنشینند و روضه را گوش دهند انجام می‌دهم.

مهدی پور مثل بقیه عزاداران حسینی به دیوارمسجد تکیه می‌زند ودورا دور هوای سلامت جسمی مستمعان روضه را دارد می‌گوید: «از کودکی پای روضه بزرگ شدم. کودکان زیادی را دیدم در گوشه و کنار و حاشیه شهر گرسنه بودند و برای خوردن غذای نذری به هیات‌ها می‌آمدند در همان عالم کودکی متوجه شدم این نذری‌ها چقدر در بهبود سلامت فقرا به خصوص کودکان تأثیر دارد. سال‌ها برای رفتن به دانشگاه آن هم رشته پزشکی خیلی تلاش کردم، اما هیچوقت حال و هوای خوب روضه و هیات را با هیچ حال خوب دیگری عوض نمی‌کردم. سال‌های کنکور و دانشگاه آن هم در دانشگاه‌های ایران، شهید بهشتی و... دلم لک زده بود که بنشینم پای روضه و بی خیال از همه درگیری‌های روزانه به مستمعان خدمت کنم. از کودکی سر سفره اهل بیت بزرگ شده بودم. اما به خاطر مشغله‌های تحصیلی و شغلی، حضورم در مراسم‌ها کم رنگ شده بود تا اینکه تصمیم گرفتم تخصص حرفه ای‌ای خودم را وقف اهل بیت و دوست داران اهل بیت کنم حالا کیف پزشکی‌ام را با خودم به هیات‌ها می‌برم. بیشتر دارو‌های مورد استفاده را داخل همین کیف جا می‌دهم. از دستگاه فشار خون گرفته تا کنترل دیابت همه را با خودم می‌برم تا اگر شخصی که برای شنیدن دعا به مجلس آمده در آرامش خاطر بنشیند و دعا را گوش دهد و از قبل هم اعلام می‌کنم که شرکت کنندگان در روضه می‌توانند رایگان ویزیت شوند.

محمد حسن مهدی پوربا اشاره به اهمیت دستگاه امام حسین (ع) می‌گوید: «بچه که بودیم، بزرگ‌تر‌ها به ویژه مادرم تاکید داشتند به مسجد محله که می‌روید کفش عزاداران امام حسین (ع) را جفت کنید. بزرگ‌تر که شدیم حسینیه محله مان را آب وجارو می‌کردیم. بعد‌ها در آبدارخانه برای عزاداران حسینی چای می‌ریختیم. حالا هم که خداوند این فرصت را به من داد تا بتوانم تحصیلات پزشکی داشته باشم در دستگاه امام حسین (ع) خدمت می‌کنم تا روضه خوان و مستمعان روضه با خیال راحت تری در مراسم شرکت کنند.»

از اینجا زندگی‌ام آغاز شد،

اما داستان حضورهمیشگی دکتر مهدی پور درمراسم شب‌های قدر، ماه محرم و همه شب‌های جمعه سال به مدت ۱۲ سال ازاین قراراست «سال ۱۳۸۵ بود. در مطبم مشغول کار بودم یکی از دوستان به طور اتفاقی از من در خواست کرد برای مراقبت از حال مداح به مجلس روضه بروم. من همیشه به این مجالس می‌رفتم، اما برای اولین بار بود که به عنوان پزشک مداح وهیات دعوت می‌شدم. آن شب در تمام مدتی که آنجا بودم سه نفر به فوریت‌های پزشکی نیاز پیدا کردند. متاسفانه یکی از مستمعان در طول مراسم دچارعارضه قلبی شد. با توجه به ارتباطی که با نزدیک‌ترین بیمارستان آن محدوده داشتم توانستم ظرف مدت چند دقیقه اقدامات اولیه برای احیائ بیمارانجام دهم و او را به بیمارستان منتقل کنیم. شیرینی نجات جان یک انسان چنان در وجودم نشست که انگیزه بیشتری برای حضور دائمی در هیات‌ها پیدا کنم تا جایی که همان سال مطبم را جمع کردم. حالا با چند ساعت کار کردن در یک مرکزپزشکی دولتی دخل و خرج خانواده را مهیا می‌کنم و بیشتر ساعت‌های روز را در خیریه و هیات‌ها می‌گذرانم. خداوند نعمت و گشایش یک زندگی پر برکت رابه من داده است.

پزشک خیریه

کسانی که به خیریه اباصالح المهدی برای گرفتن مایحتاج ضروری زندگی خویش مراجعه می‌کنند. علاوه برناهار گرم می‌توانند از خدمات پزشکی نیز بهره ببرند. قبل از اینکه سفره ناهار پهن شود. آقای دکتر در اتاق کوچکی نشسته و بیماران را معاینه می‌کند. مراجعه‌کنندگان هزینه‌ای پرداخت نمی‌کنند. کمتر کسی می‌داند که او واقعاً پزشک است، چون اولین سؤالی که برای آن‌ها مطرح می‌شود این است که مگر دکتری هم هست علاوه بااینکه خودش معاینه کند دارو هم تحویل بیمار بدهد؟ حتی خودش تزریق را انجام می‌دهد؟ دکتر آن‌قدر بدون تکلف با بیماران برخورد می‌کند که نیازمندان به‌هیچ‌وجه متوجه اختلاف طبقاتی خودشان با دکتر نمی‌شوند.

خانمی که تنگ رویش را گرفته و در خیریه منتظراست که به دکتر مراجعه کند بدون اینکه خودش را معرفی کند می‌گوید: «سال گذشته، فصل زمستان بود. مریض شده بودم و نمی‌توانستم از خانه خارج شوم. روزبه‌روز حالم بدتر می‌شد. همسرم را تازه ازدست‌داده بودم. البته دو فرزندم در خانه کنارم بودند، اما از دست آن‌ها هم کاری برنمی‌آمد تا اینکه از طریق یکی از آشنا‌ها آقای دکتر را به من معرفی کردند. برای معاینه به این خیریه آمدم. اولش باورم نمی‌شد که ایشان دکتر باشند. آن‌قدر مهربان و افتاده به بیماران می‌رسید و حال آن‌ها را می‌پرسید که همه فکر می‌کردند که او درنهایت یک پزشک تجربی است. تا آن روز ندیده بودم که خود دکتر تمام‌کار‌های بیمار مثل تزریق را هم انجام دهد. دکتر هیچ منشی هم ندارد.»

زن در ادامه می‌گوید: «بعدازاینکه معاینه‌های اولیه انجام شد. آقای دکتر داروی رایگان هم به من دادو توصیه کرد، فرزندانم را برای معاینه به خیریه ببرم.

۱۲ سال در خیریه رایگان ویزیت می‌کند

«سید مسعود محمدی» مسئول خیریه ابا الصالح المهدی است می‌گوید: محمدحسن مهدی پور حدود ۱۲ سال است که با خیریه ما همکاری می‌کند. دکتر با همه افتادگی تک‌تک بیماران را معاینه و بدون هیچ چشم‌داشتی آن‌ها را معالجه می‌کند. حتی اگر کاری از دست خودش برنیاید آن‌ها را به مراکز دیگری معرفی می‌کند تا به‌صورت رایگان معالجه شوند. در این مدت افرادی بوده‌اند که به بخش جراحی بیمارستان‌ها معرفی شدند بدون اینکه ریالی پرداخت کنند.

سید مسعود محمدی می‌گوید: دکتر مهدی پوربا اینکه درآمد زیادی ندارند بخشی از درآمد خود را صرف خرید دارو می‌کند تا بتواند بیمارانی که به او مراجعه می‌کنند را درمان قطعی کند.

قاب آخر

وقتی خیریه را ترک می‌کنیم صدای نیازمندی در گوشم زنگ می‌زند: این جنس آدم‌ها امید به زندگی را افزایش می‌دهند. آن‌ها بدون هیچ چشم‌داشتی به هم نوع خود توجه می‌کند. کار خوب آقای دکتر به ما هم انگیزه می‌دهد تا با همه نداری‌مان تلاش کنیم، دست افتاده‌ای را بگیریم.

منبع: فردا

کلیدواژه: طبیب روضه ابا عبدالله تصاویر روضه خوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۶۹۷۱۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه دیدارهای سال جدید با معاونت‌ها و مراکز سازمان مرکزی، صبح امروز با حضور در معاونت علوم پزشکی، با معاون، مدیران و کارکنان این حوزه دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

وی در این نشست با قدردانی از زحمات و خدمات دکتر نفر در معاونت علوم پزشکی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی تنها مؤسسه غیردولتی کشور است که در آموزش پزشکی فعالیت دارد و ان‌شاءالله در سال جاری شاهد یک جهش در این حوزه باشیم. افزایش دوبرابری تخت‌های بیمارستانی در تهران، یکی از بخش‌های جدی برنامه پنج ساله این معاونت است که نشان از اهمیت حوزه بهداشت و درمان در دانشگاه آزاد اسلامی دارد.

 

دکتر طهرانچی با اشاره به قرار گرفتن رشته روانشناسی بالینی و دامپزشکی ذیل معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: حوزه سلامت دانشگاه آزاد اسلامی یک مدیریت جامع دارد و می‌تواند کارهایی انجام دهد که نظام گسسته قادر به آن نیست. ویژگی دانشگاه آزاد اسلامی این است که از هر دو وزارت علوم و بهداشت، رشته و دانشجو دارد. این موضوع باعث شده از حوزه علوم پزشکی برای دیگر حوزه‌ها الگو بگیریم. به عنوان نمونه؛ امروز مفهوم عرصه و پایه در حوزه مدارس سما دانشگاه آزاد اسلامی شکل گرفته و این مدارس عرصه تعلیم و تربیت هستند. بدین ترتیب معاونت علوم تربیتی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت همزمان امور مربوط به حوزه آموزش و پرورش و وزارت علوم را پیگیری می‌کند.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این اتفاق باید با شتاب بیشتری در حوزه روانشناسی بالینی، دامپزشکی و مهندسی پزشکی رخ دهد و اساتید این رشته‌ها به دو گروه عرصه و پایه تقسیم شوند. در مرحله بعدی نیز با تقویت رشته زیست‌شناسی باید بخشی از این رشته که مربوط به حوزه علوم پزشکی است، در این قالب قرار گیرد. نگاه ما در دانشگاه آزاد اسلامی این است که برای رشته‌های تحصیلی پیشران‌های موضوعی داشته باشیم.

 

وی با اشاره به ویژگی‌های رشته روانشناسی گفت: بخشی از اعضای هیأت علمی روانشناسی مأمور به حوزه علوم پزشکی هستند. بخشی از روانشناسی که مربوط به حوزه دانش آموزان و مدارس می‌شود نیز ذیل دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی و بخش دیگر نیز ذیل معاونت علوم انسانی و هنر قرار دارد اما نباید خط و مرزی بین آنها باشد.

 

وی افزود: امسال باید تحرکات جدی در حوزه علوم پزشکی داشته باشیم چرا که هزینه‌های این حوزه افزایش یافته و برای جبران آن، باید تدبیر کرد. به همین دلیل، موضوع «عرصه و پایه» یک برنامه جدی در دانشگاه آزاد اسلامی است. این دانشگاه به عنوان تنها دانشگاهی که جامع رفتار می‌کند، می‌تواند برای کشور فرصتی به وجود آورد که بتوانیم از این الگو در جاهای دیگر استفاده کنیم.

 

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: تجربه دانشگاه آزاد اسلامی نشان داد که دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌توانند از وزارت علوم رشته بگیرند تا ضعف‌های جدی نظام آموزشی در تربیت نیروی انسانی رفع شود. واقعیت این است که سبد حوزه علوم پزشکی باید اقتصادی شود چرا که برخی رشته‌های این حوزه بسیار پرهزینه است و می‌توان از طریق رشته‌های دیگر، درآمدزایی کرد.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه آنچه مسائل اقتصادی را حل می‌کند، برنامه داشتن و حرکت رو به جلوست، گفت: یکی از موضوعات مهم در دانشگاه آزاد اسلامی، توجه به حوزه معیشتی است. معیشت کارکنان تصویری از ارزش‌آفرینی آنان است و به همین دلیل هرچه ارزش‌آفرینی بیشتر باشد، پاسخ آن نیز در معیشت دیده می‌شود. به عنوان مثال؛ باغ کشاورزی که قنات خود را لایروبی نکند، بعد از چند سال خشک خواهد شد. باید به ارزش‌آفرینی سیستم ازجمله برخورد با دانشجو، کیفیت امور، بیمارستان‌ها و... توجه داشت. اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی یک اقتصاد دولتی و یارانه‌ای نیست؛ بلکه اقتصاد تلاش و تدبیر است.

 

وی ادامه داد: همه اجزای سیستم باید ارزش‌آفرینی کنند. در این صورت، می‌توان بازخورد آن را در بهبود معیشت دید. ارتقای معیشت در دانشگاه «به فرموده» نیست بلکه بازتاب عمل فردی مجموعه مدیران و کارکنان است. به عنوان نمونه؛ اجرای طرح پویش اشتغال بعد از چهار سال تصویر جدیدی از دانشگاه آزاد اسلامی را در جامعه شکل داده و جوانان فضای این دانشگاه را فضای اشتغال، نوآوری، کارآفرینی و... می‌دانند. در ایجاد فضای جدید تلاش‌های شبانه روزی و زحمات زیادی کشیده شده و این اقدام باعث شد هرساله بر تعداد دانشجویان ورودی دانشگاه آزاد اسلامی افزوده شود.

 

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: در دهه گذشته، 5 سالی را تجربه کردیم که سالانه 150 هزار دانشجو کاهش می‌یافت اما در 5 سال بعدی که در آن قرار داریم، به همان اندازه به جمعیت دانشجویی اضافه می‌شود. این امر نتیجه همت مجموعه کارکنان و مدیران دانشگاه آزاد اسلامی است. تغییر سخت است اما باید محکم پای آن بایستیم. این تغییر رویه‌ها باعث افزایش اعتماد مردم به دانشگاه آزاد اسلامی شده است. افزایش اعتماد نیز منجر به رونق دانشگاه و رونق دانشگاه نیز منجر به بهبود و ارتقای معیشت می‌شود. بنابراین موضوع معیشت، کنش خودمان است.

 

لازم به ذکر است در ابتدای این نشست، دکتر محسن نفر معاون علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از وضعیت این حوزه ارائه کرد و گفت: برنامه جدی معاونت علوم پزشکی دانشگاه، ارتقای کیفیت آموزش و خدمات‌رسانی بهداشتی و سلامتی است.

 

همچنین دکتر فرهاد ادهمی مدیرکل توسعه آموزش و امور دانشجویان، خانم دکتر وحدت مدیر خدمات سلامت و بیمارستان‌ها، خانم دکتر شریعتمدار رئیس اداره تجهیزات پزشکی، دکتر مرجانی مشاور حوزه دامپزشکی و خانم دکتر‌هاشمی مشاور حوزه روانشناسی معاونت علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی به ارائه گزارش‌هایی درخصوص فعالیت‌ها و اقدامات حوزه‌های متبوع خود پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • دکتر طهرانچی: اقتصاد سلامت در دانشگاه آزاد اسلامی، اقتصاد تلاش و تدبیر است
  • آیت الله جوادی آملی: حرف هر واعظی در مردم اثر نمی‌کند، وگرنه روضه خوانی‌ها و وعظ کم نیست
  • سرپرست دانشگاه علوم پزشکی هوشمند منصوب شد
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ 
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ
  • (ویدئو) لحظه تکان‌دهنده فوت دکتر آیت‌الله‌زاده شیرازی پشت میکروفن پس از تلاوت قرآن
  • آیت‌الله درچه‌ای از آخرین فروغ‌های حوزه کهن اصفهان بود
  • خرید تجهیزات پزشکی برای بیمارستان ۲۲ بهمن مسجدسلیمان
  • به دنبال برطرف کردن چالش نیروی انسانی در مراکز درمانی هستیم